Verlovingsringen leveranciers en winkels

In tegenstelling tot Noord-Amerika, waar verloofden hun ring veelal aan de ringvinger van hun linkerhand dragen, dragen Nederlandse rooms-katholieken deze ring aan dezelfde vinger, maar dan aan de rechterhand. Nederlandse protestanten dragen de ring aan dezelfde vinger als de Noord-Amerikanen. Dit is gebaseerd op het volksgeloof, waarmee de trouwring voor het eerst wordt omgeschoven. Volgens dat geloof dient de verlovingsring altijd aan de derde vinger van de linkerhand gedragen te worden en op het moment van omschuiven – dus wanneer de ring voor het eerst om de vinger wordt geschoven – moet de ring drie keer worden rondgedraaid, terwijl er tot tien wordt geteld.

De geschiedenis van de verlovingsring

In de Romeinse tijd werden verlovingsringen al gebruikt. In West-Europa begon men hiermee in de 13de eeuw. De eerste bekende verloving waarbij een ring een rol speelde was die van groothertog Maximiliaan van Oostenrijk met Mary van Bourgondië.

De verlovingsring was sindsdien niet gebruikelijk te noemen. Tot en met de 19de eeuw was het gebruikelijk om als toekomstige echtgenoot iets te geven aan je verloofde, maar een ring was dat zelden tot nooit. Het meest gebruikelijke verlovingscadeau was in die tijd een zilveren vingerhoed. Dit had te maken met het feit dat veel protestanten geen voorstanders waren van grote hoeveelheden juwelen, maar liever iets praktisch gaven.

Vanaf de jaren 30 van de twintigste eeuw, is het geven van een diamanten verlovingsring echt normaal geworden. In de Verenigde Staten nog meer dan in Europa. Tegenwoordig ontvangt 80% van de ten huwelijk gevraagde vrouwen een diamanten verlovingsring .

In de 20ste eeuw was het normaal dat een man zelf een ring uitzocht voor de vrouw met wie hij wilde trouwen. Deze ring gaf hij haar dan nadat hij haar ten huwelijk gevraagd had.
Tegenwoordig komt het ook vaak voor dat een stel samen opzoek gaat naar een mooi verlovingsring, dit kan voor of na het aanzoek zijn. Ook zijn er stellen die er voor kiezen beiden een verlovingsring te dragen. Deze passen vaak bij elkaar. Dit komt vooral veel voor in Scandinavië.

Verlovingsringen zijn natuurlijk verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar er zijn een aantal gebruikelijke soorten.
Je hebt ringen met een een enkele diamant. Dit zijn solitaire ringen. De diamanten kunnen op verschillende manieren geslepen zijn en de ring zelf kan van verschillende materialen gemaakt zijn.

Ringen met drie stenen heten ook we trinity ringen. De drie stenen staan in een horizontaal rijtje en de middelste steen is groter dan de rest. De stenen kunnen drie diamanten zijn, maar ook andere edelstenen zijn mogelijk. Sommige mensen zeggen dat de eerste steen staat voor het verleden, de tweede steen voor het heden en de derde steen voor de toekomst. Anderen zijn echter van mening dat de stenen voor de religieuze drie eenheid staan: de vader, de zoon en de heilige geest.

Er zijn ook veel ringensets te koop. Dit is een verlovingsring met een daarbij passende trouwring. Dit kunnen twee losse ringen zijn, maar ook twee ringen die in elkaar geklikt worden. Soms bestaat uit een set uit drie ringen, in plaast van twee. In dat geval is ook de trouwring van de bruidegom inbegrepen. Dit zorgt ervoor dat zijn ring matcht met die van zijn vrouw.

 

Diamanten solitaire verlovingsringen zijn er in heel wat soorten en stijlen. Een solitaire ring bestaat uit één diamant, u kan bij ons kiezen voor een eenvoudige solitaire ring of voor voor een verlovingsring met extra schwung.

Een diamanten solitaire ring is een klassieke verlovingsring, veruit de meest populaire keuze is de ring met ronde briljant, zijn vorm heeft een eigen speciale charme.

Als je wil uitpakken met een verassing kies dan voor een solitaire verlovingsring, een diamanten solitaire is altijd een goede keuze. Als uw partner nog meer wil schitteren, kan je voor een versterker kiezen. Een versterker is een complementaire band die uw diamanten solitaire ring omarmt. Het zijn kleinere diamanten aan elke kant van de solitaire.

Heel wat vrouwen dragen liever hun verlovingsring dan hun trouwring.

Met deze verlovingsring beloof je trouw aan jezelf

Eeuwige trouw beloven aan een ander? Wat het sieradenmerk Fred+Far betreft, beloof je gewoon eeuwige trouw aan jezelf. De oprichtster ontwierp een verlovingsring die daar perfect bij past.

Met het dragen van deze ‘pinky ring’, verbindt je overigens niet alleen jou met jezelf in de echt, het staat ook symbool voor de kracht van de vrouw in het algemeen.

Verlovingsring

Ontdek hier onze hoogwaardige diamantjuwelen, vervaardigd in Antwerpen met de hand uit de meest kwalitatieve materialen. Bovendien garanderen wij steeds onklopbare prijzen dankzij onze unieke aanpak: online verkoop, efficiënt stockbeheer en aankoop aan de bron door onze 4e generatie diamantairs - oprichters.
 
Naast onze kwaliteits- en prijsgarantie bieden we de mogelijkheid tot afspraak in onze showrooms en verzekeren wij u een persoonlijke service. Als specialist in diamanten verlovingsringen ontwerpen we zowel tijdloze als nieuwe designs. Ook een juweel op maat behoort tot de mogelijkheden.